Navigation

Geen producten in winkelwagen

Chufameel, tijgernootmeel, aardamandelmeel 500 gram, Hartlieb

Naar vorige pagina
Beschrijving

Productbeschrijving

500 gram chufameel, tijgernootmeel, aardamandelmeel, met liefde en passie gemaakt door Ölmühle Hartlieb in Oostenrijk.

De aardamandel is de knol van de Cyperus esclulentus of knolcyperus. Een plantje, van ongeveer 90 cm hoog, dat honderden, zelfs duizenden knolwortels vormt.

De aardamandel is geen noot, maar een zeer zetmeelrijke knolwortel. Het bevat tweemaal zo veel zetmeel als een aardappel of zoete aardappel.

De aardamandel is een rijke bron van waardevolle voedingsstoffen. De aardamandel bevat zowel veel vitamine C en E als mineralen zoals fosfor, magnesium, kalium, calcium en ijzer. Bovendien bevat de aardamandel vele onverzadigde vetzuren (gezonde vetten!), proteïnen en enzymen die de vertering vergemakkelijken. Enrique Hernández, Professor aan de Universiteit Valencia voor Mikrobiologie, spreekt lovend over de antioxidatieve werking van de aardamandel. Hij wijst erop dat de vitamine E in de aardamandel de schadelijke invloed van LDL-Cholesterol vermindert. Bovendien is het een bijzonder gezonde bron van hoogwaardige vetten die je lichaam nodig heeft.

Amandelmeel is zeer geschikt om heerlijk gebak mee te maken. Daarnaast is het een heerlijke smaakmaker over salades, door de muesli of in de yoghurt.

Aardamandelmeel is heerlijk zoet van smaak, en bovendien glutenvrij.

Aardamandelmeel is ideaal voor mensen met een glutenallergie of glutenintolerantie en voor mensen met diabetes.

 

Lekker recept om te maken met aardamandelmeel: Kleine pannenkoekjes

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1/2 kop aardamandelmeel (50 gram)
  • 1/4 kop kokosmeel
  • 1/2 kop melk (koemelk, amandelmelk, rijstemelk… wat je maar wilt!)
  • 1/2 eetl. kaneel
  • 1/2 eetl. appelazijn
  • 1/4 eetl. baking soda (baksoda of natriumbicarbonaat)

Bereidingswijze:

Roer de aardamandelmeel los met een vork. Meet de hoeveelheid amandelmeel en kokosmeel goed af. Mix het meel goed met de eieren zodat er een zacht deeg ontstaat. Zorg dat alle klontjes van het meel weg zijn. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en roer dit goed door totdat alles goed gemengd is. Bak hierna de pannenkoekjes zoals je gewend bent. Het worden kleine, stevigere pannenkoekjes.

Je kunt de pannenkoekjes warm eten, maar ook koud. Zo heb je een heerlijk ontbijt of een gezonde glutenvrije lunch. Je kunt ze beleggen met alles wat je maar lekker vindt.

Meer informatie

Extra informatie

Gewicht 0.5 kg
Producent

Hartlieb

Smaak

Vol en aromatisch

Soort

Meel

Naar boven